DEN HELDER - De verzekeraar van het door brand getroffen bedrijf aan de Nieuweweg 17 gaat alle saneringskosten vergoeden en de sanering verder afhandelen. Ook eventuele herstelkosten worden gedekt. Gistermiddag heeft de Omgevingsdienst de betrokkenen persoonlijk ingelicht.

Einde aan onzekerheid

Burgemeester De Boer betreurt de onzekerheid waarin de betrokkenen hebben verkeerd, maar is blij met de oplossing die er is gekomen. In eerste instantie had de volksgezondheid de hoogste prioriteit. Daarna hebben we ons voortdurend ingezet voor een ieder zo goed mogelijke oplossing. We zijn blij dat met deze uitkomst de financiële zorgen van de betrokkenen worden weggenomen. Zij konden niets aan de brand doen en waren gedupeerden in dit verhaal.

Overdracht aan verzekeraar

Eerder meldde de gemeente Den Helder de opdracht tot sanering te hebben overgenomen, omdat het proces door onduidelijkheid over de dekking van de schade dreigde stil te vallen. Deze opdracht is inmiddels overgedragen aan de verzekeraar, die met de betrokkenen contact zal opnemen om de afhandeling verder inhoudelijk te bespreken.