DEN HELDER - Ben je tussen de 6 en 24 jaar oud én mantelzorger? Dan ben je 22 juni van harte welkom in de Helderse Vallei op de Dag van de Jonge Mantelzorger. De organisatie is in handen van het Mantelzorgcentrum.

Voor veel jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze groeien op in een gezin met zorg en staan er vaak zelf niet bij stil dat dit bijzonder is. Maar hun situatie is wel bijzonder. Daarom zijn alle jonge mantelzorgers 22 juni van harte welkom bij de Helderse Vallei. Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen.

Helderse Vallei
Tijdens de Dag van de Jonge Mantelzorger zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden. Kinderen tot 12 jaar mogen paardrijden en Den Helder in het klein ontdekken op het blote voetenpad. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen klimmen in de KlimVallei. Aan het eind van de dag is er een patatje voor iedereen.
Jonge mantelzorgers Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun. Ook het zorgen maken óm iemand valt onder mantelzorg.

Wat ook vooral bij jonge mantelzorgers kan spelen is dat ze juist zorg missen De zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus vraagt meer aandacht dan de gezonde gezinsleden. Kenmerkend voor een grote groep jonge mantelzorgers is dat de taken en verantwoordelijkheden die zij hebben eigenlijk niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Aanmelden
De Dag van de Jonge Mantelzorger op zaterdag 22 juni is van 14.15 tot ca. 17.00 uur in de Helderse Vallei 9-11 in Den Helder. De bijeenkomst is gratis voor jonge mantelzorgers uit gemeente Den Helder dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze activiteit of over jonge mantelzorgers? Neem dan contact op met het Mantelzorgcentrum, tel. 072 – 56 27 618 of stuur een mail naar: info@mantelzorgcentrum.nl.