DEN HELDER - Bewoners die minder mobiel zijn, van dagbesteding Ten Anker van Aristo Zorg, kunnen met vijf nieuwe rolstoelen weer in beweging komen. Op verzoek van team Wmo van gemeente Den Helder heeft Welzorg Nederland rolstoelen beschikbaar gesteld. De rolstoelen zijn in het bijzijn van wethouder Wmo, Peter de Vrij, overhandigd aan de begeleiders en deelnemers van Aristo Zorg. Zo kunnen de inwoners van Ten Anker weer op pad.


IJsje halen
Peter de Vrij, wethouder Wmo: “De wind in je haren voelen op de dijk of een ijsje halen in de stad. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, totdat het niet meer lukt. Omdat de benen niet meer willen. Dagbesteding Ten Anker van Aristo Zorg in Den Helder wil graag met haar bewoners erop uit kunnen. Ook met diegenen voor wie het lopen lastig is. De rolstoelen bieden daarvoor een uitkomst.”

Via de Helderse Uitdaging kwam de hulpvraag van Aristo Zorg bij team Wmo terecht.

Welzorg Nederland is een organisatie die hulpmiddelen levert om mensen mobiel te houden, met bijvoorbeeld rolstoelen, driewielfietsen en scootmobielen.

Een van de nieuwe gebruikers, mevrouw Tesselaar, is er blij mee: “hier zit een rolstoel bij met hoge rugleuning, dat geeft veel steun, heel fijn!”