DEN HELDER - Bezoek het vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het uitzicht op het wad is ook in de winter altijd mooi. Vanaf het vertrekpunt 't Kuitje, fiets of wandel je samen met de gids richting Kooihoekschor, de plek waar je bij hoogwater de meeste vogels kunt zien. Dan verlaten de vogels de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Je kunt ze vanaf de dijk heel goed van dichtbij observeren.

Wintergasten! De trek begint op gang te komen

Balgzand is doorgaans afgesloten voor publiek, maar op zondag 26 februari om 12.30 uur kun je met een gids van Landschap Noord-Holland het gebied in, een unieke kans dus! Hoogwater wordt rond 13:00 uur verwacht.
De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Er zijn fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Heb je zelf een kijker, neem deze dan mee.

Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan, en zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.
Wanneer: zondag 26 februari 2022 van 12.30 tot 15.00 uur.

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder

Kosten: Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00.

Graag reserveren via: www.gaatumee.nl