DEN HELDER - De gemeente Den Helder wil het energiezuinig maken van woningen actief stimuleren. Daarom organiseert de gemeente dit voorjaar verschillende activiteiten voor haar inwoners. Op dinsdag 16 mei is er een informatieavond. Ook komt de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket weer naar Den Helder. Daarnaast biedt de gemeente energieadviezen aan huis, een energiesubsidie en een woonlening aan.

Steeds meer mensen maken hun woning energiezuiniger. Zodat het minder tocht of sneller warm wordt in huis. Omdat het beter is voor het milieu. Of gewoon om hun energierekening te verlagen. Wethouder Duurzaamheid Peter van Diepen is hier blij mee. Maar hij snapt ook dat het moeilijk kan zijn om écht te beginnen: “Daarom helpen wij de inwoners van onze gemeente graag op weg. De komende voorjaarsactiviteiten bieden een schat aan informatie over wat de mensen allemaal kunnen doen. En over wat er financieel mogelijk is. Samen maken we het verschil in energiezuinig wonen!”

Informatieavond over het energiezuinig maken van koopwoningen
Voor inwoners die niet weten waar ze moeten beginnen of welke maatregelen voor hun woning geschikt zijn, organiseert de gemeente een informatieavond over energiebesparing. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket vertelt tijdens deze avond alles over de stappen die woningeigenaren het beste kunnen nemen om hun woning energiezuinig te maken. Denk hierbij aan thema’s zoals isoleren, ventileren en zelf duurzame energie opwekken.

De informatieavond is op dinsdag 16 mei in het gemeentehuis aan de Kerkgracht. Inwoners kunnen naar binnen vanaf 19:30 uur. De avond start om 20:00. Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/verduurzamingsaanpak-denhelder.

Mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket
Inwoners die geïnteresseerd zijn in de verschillende energiebesparende producten, zijn van harte welkom in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze staat op twee verschillende dagen in de gemeente Den Helder. In de showroom zijn allerlei producten te zien: van radiatorfolie en ventilatie-box tot aan warmtepompen en infraroodpanelen. Adviseurs van het Duurzaam Bouwloket zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De showroom is op de volgende dagen te bezoeken:

Zaterdag 13 mei van 10:00 tot 17:00 uur aan de Oranjestraat bij de Vismarkt.
Zaterdag 10 juni van 10:00 tot 17:00 uur bij de Albert Heijn aan de Meeuwenstraat

Persoonlijk energieadvies aan huis
De gemeente stelt dit jaar ook een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. Woningeigenaren krijgen na het bezoek van een onafhankelijk adviseur van duurzaamheidsspecialist Susteen een persoonlijk woningverbeterplan. Het advies en het woningverbeterplan geven inzicht in de meest geschikte maatregelen, kosten en terugverdientijden. Normaal gesproken kost dit € 289. Nu de gemeente bijdraagt, betalen inwoners slechts € 50. Aanmelden kan via www.denhelder.nl/woningverbeterplan.

Advies, subsidies en andere regelingen
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het loket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering. Contact opnemen kan via www.duurzaambouwloket.nl/contact of telefonisch 0223 – 20 80 00. De subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket geeft een overzicht van alle mogelijke regelingen: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

De inzet van het Duurzaam Bouwloket, de online informatieavonden en de inkoopactie zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.