DEN HELDER - Iedere week beantwoordt Jeroen Nobel hierin een vraag van een inwoner. Over het ambt, over iets wat in Den Helder speelt, misschien over zijn persoonlijke leven of zijn favoriete plek in Den Helder. Vraagt u maar raak!

Hoeveel cannabisplanten gedoogt u voor medicinaal gebruik?(buiten)

Het thuis (ook buiten) hebben of telen van wiet is niet toegestaan. Nergens in Nederland, dus ook niet in Den Helder. Ook niet als het gaat om een paar plantjes. De Opiumwet is hierin heel duidelijk: het is verboden om o.a. hennep, binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te telen, te bereiden, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren. Wie dat toch doet riskeert een strafrechtelijke vervolging.

Waarom voeren we dit beleid?
Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Den Helder. Thuisteelt van cannabis kan gevaarlijk zijn voor de teler en de buurt. Zo is er onder andere kans op brand, lekkage, legionellabesmetting, elektrocutie en ripdeals.

Wie medicinale cannabis nodig denkt te hebben, kan dit onder voorwaarden krijgen bij de apotheek. Op die manier controleert een arts op het gebruik en is de kwaliteit gegarandeerd. Dit is ook belangrijk vanwege eventuele gevolgen bij gebruik van andere geneesmiddelen.

Ook een vraag stellen
Wilt u een vraag stellen aan de burgemeester? Stuur uw vraag dan naar communicatie@denhelder.nl en schrijf in de onderwerpregel: Een vraag aan de burgemeester. Vermeld (indien gewenst) ook uw naam/adres/leeftijd en de wijk waar u woont. We kunnen of zullen helaas niet alle vragen beantwoorden. Wekelijks pikken we er een uit die we de burgemeester voorleggen: de interessantste, de grappigste, de slimste of de nuttigste. Zo leert u hem in de relatief korte tijd dat hij burgemeester is van onze stad, toch een beetje kennen!