DEN HELDER - Tijdens oud en nieuw 2022-2023 gaan we weer vuurwerk zien en horen. De regels rondom vuurwerk zijn wel veranderd in de afgelopen jaren. De belangrijkste veranderingen leest u hieronder.

Waar en wanneer

  • Houd alvast vrij: 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Dan mag je vuurwerk afsteken
  • Het afsteken van vuurwerk kan vrij veel overlast veroorzaken. Daarom is het in de gemeente Den Helder verboden om vuurwerk af te steken bij winkelcentrums, uitgaansgebieden en zorgcentrums.
  • Bij zorgcentrums mag er ook in een straal van honderd meter geen vuurwerk worden afgestoken.

Knallen

Dit jaar knallen vooral de kurken. We willen een feestelijke en veilige jaarwisseling. Daarom zijn knallers niet meer te koop, zoals ratelbanden, Chinese rollen en singleshots. Ook cobra’s, vlinders en nitraten zijn verboden.

Fles en vuurpijl

Alles wat de lucht in gaat, komt deze jaarwisseling uit een cakebox of compound. De fles kan in de glasbak, want van de vuurpijl en de babypijl hebben we afscheid genomen.

Tip

Koop uw vuurwerk in Nederland bij een erkend verkooppunt, dan zit u altijd goed. Het vuurwerk dat u bij een erkend verkooppunt koopt, voldoet namelijk aan alle nieuwe regels. Dat is helemaal makkelijk.

25 kilo

Koopt u vuurwerk in het buitenland? Dat mag op 29, 30 en 31 december. Neem alleen vuurwerk mee dat voldoet aan de Nederlandse regels. En maximaal 25 kilo per auto. Die 25 kilo geldt ook per persoon als u in Nederland vuurwerk koopt.

Dit is de verkorte versie van de regels. Benieuwd naar de reden van de nieuwe vuurwerkregels? Ga naar: www.nieuwevuurwerkregels.nl.