DEN HELDER - Zaterdag 13 april en zondag 14 april staan in het teken van de Halve van Den Helder, inmiddels het grootste sportevenement van Den Helder.

Tijdens het evenement zal tussen bepaalde tijden verkeershinder optreden en is het nodig enkele wegen af te sluiten. Middels borden worden de afsluitingen en omleidingen aangegeven.

Op zaterdag 13 april zullen meer dan 1800 wandelaars op verschillende plaatsen de weg oversteken. Onder andere op de Nieuweweg ter hoogte van Camping Duinhoeve zal verkeershinder ontstaan.

Voor het hardloopevenement op zondag 14 april is het nodig een aantal wegen af te sluiten.In verband met de start zijn tussen 12:00 en 12:30 uur de Hoofdgracht, Molenplein, Weststraat, Zuidstraat en Binnenhaven tot en met de verkeerslichten bij de Van Kinsbergenbrug afgesloten voor al het verkeer. Voor het bereiken van bijvoorbeeld de TESO en het centrum dienen de omleidingsborden gevolgd te worden.

Tussen 12:20 uur en (uiterlijk) 14:45 uur zijn de volgende straten (of gedeelten daarvan) afgesloten: Coenraad Botstraat, Steven van der Haghenstraat, Jan Huygen van Linschotenstraat, Adrianus IJsbrand Kuiperstraat, Theodorus Rijkerstraat, Schapendijkje en de Zeeweg.

Tussen 12:00 uur en 15:00 uur en nadat de laatste loper gepasseerd is zullen het Molenplein en de Weststraat tot de ingang van Willemsoord afgesloten zijn voor al het verkeer.Nadat de laatste loper gepasseerd is zullen de wegen weer vrijgegeven worden.