DEN HELDER - Temidden van veel blije kinderen heeft wethouder Petra Bais dinsdag 11 juli 2023 de vernieuwde speeltuin bij buurthuis Elto geopend. De speeltuin heeft vijf nieuwe speeltoestellen, waaronder een klimrots die nog nergens anders in Nederland is geplaatst. De opening was extra feestelijk omdat de zesjarige Amethist met al haar klasgenoten haar verjaardagsfeestje vierde in de speeltuin.


De kinderen van de nabijgelegen basisschool De Floriant waren betrokken bij het ontwerp van de speeltuin. Ze konden kiezen uit twee voorstellen en het ontwerp met de meeste stemmen is uitgevoerd.

Enthousiast

De kinderen reageerden enthousiast op de nieuwe toestellen. “Mooi om te zien”, vindt Petra Bais. “Dan weten we zeker dat ze er veel gebruik van gaan maken. Dat is goed, want buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Als gemeente willen we dit stimuleren door te zorgen voor aantrekkelijke en veilige speelplekken.”

Zes speeltuinen vernieuwd

De speeltuin bij buurthuis Elto aan de Crocusstraat is de vierde van in totaal zes die de gemeente dit jaar vernieuwt. Speelplekken in de Lijsterbesstraat, Doorzwin 32 en Doorzwin 35 zijn al klaar. Aan de speeltuin in de IJstraat wordt nu gewerkt en binnenkort starten de werkzaamheden in de H.A. Lorentzstraat.