DEN HELDER - Wethouder Petra Bais heeft vandaag de eerste paal geslagen van fase 5 van nieuwbouwproject Willem Alexanderhof in Julianadorp. Samen met directeur Kees Jan Tuin van de Helderse Bouw Kombinatie had ze onder de heipaal eerst een geluksmuntje gelegd, om de toekomstige bewoners geluk te wensen. Hiermee is de bouw gestart van 88 heel diverse woningen, die allemaal energieneutraal zijn.


Een mooi moment, vindt Petra Bais. “Want er is in onze gemeente veel vraag naar goede, betaalbare woningen. Als wethouder Wonen ben ik daarom blij met projecten als deze.” Het is bovendien heel prettig wonen in de Willem Alexanderhof weet ze uit eigen ervaring. “Het is een rustige wijk met een dorps karakter en veel ruimte voor groen en water. Echt een plek om je thuis te voelen.”

Mooie mix
In het eerste deel van fase 5 worden 58 nieuwe woningen gebouwd. Eind 2023 start de bouw van nog eens 30 huizen. Het is een mooie mix van rijtjeswoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande huizen. In het tweede deel komen daar ook nog patio- en hofwoningen bij.

Zo’n 680 nieuwe woningen
In de nieuwbouwwijk Willem Alexanderhof zijn al bijna 400 woningen gerealiseerd en is een deel nog in aanbouw. Na fase 5 staat in de zuidoost hoek ook nog fase 6 gepland, die naar verwachting tussen 2024 en 2026 wordt gebouwd. Daarbij gaat het om ongeveer 120 woningen. Dat brengt het totale aantal huizen in de Willem Alexanderhof uiteindelijk op ongeveer 680.