DEN HELDER - Wethouder Michiel Wouters heeft vanmiddag de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Molenplein fase 2 in Den Helder. Onder de heipaal legde Wouters een geluksmunt, om de toekomstige bewoners geluk te wensen. Hiermee is de bouw gestart van 22 herenhuizen aan de Weststraat. De uitvoering is in handen van Helder Vastgoed BV.


Michiel Wouters is blij dat de werkzaamheden van dit nieuwbouwproject zijn begonnen. “Met de start van deze fase komt het totale project Molenplein tot afronding. Het gat in de bebouwing aan de Weststraat wordt opgevuld met nieuwe grachtenpanden en verbindt de twee eerder gereedgekomen fasen van het project tot één geheel. De 22 woningen staan op een prominente plek in Den Helder en bieden een aantrekkelijk woonmilieu middenin de stad, met uitzicht op Willemsoord, dichtbij alle voorzieningen. Het biedt kansen voor mensen die stedelijk willen wonen met alle voordelen van een nieuwbouwwoning.”

Zeventien woningen komen aan de Weststraat met uitzicht op Willemsoord en vijf woningen aan de rustige Keizersgracht. De woningen aan de Weststraat hebben een tuin en de woningen aan de Keizersgracht een binnenplaats. Voor elf woningen is een parkeervak gereserveerd in de overdekte stallingsruimte. De woningen zijn uiteraard gasloos, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Het ontwerp is van Geurst & Schulze architecten bv.

Het project is onderdeel van de stedelijke vernieuwing waar Den Helder nu al 15 jaar mee bezig is. Michiel Wouters: “We bieden met de nieuwe woningbouwprojecten aantrekkelijk wonen in een stedelijke omgeving voor doorstromers en nieuwkomers aan. Daarnaast realiseren we nog steeds veel sociale woningbouw, dus ook betaalbare woningbouw. De projecten bestaan niet alleen uit vervanging van slechte woningen voor nieuwbouw, maar er worden ook honderden woningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Dit biedt groeimogelijkheden voor de gemeente. Meer mensen maken gebruik van voorzieningen als winkels en horeca. Dus daarmee zijn deze ontwikkelingen heel belangrijk voor Den Helder.”

In de samenwerking Stad aan Zee laten de gemeente, Zeestad, Citymarketing Den Helder en Helder Vastgoed BV zien aan de inwoners van Den Helder en daarbuiten welke ontwikkelingen er allemaal in het stadshart en directe omgeving zijn. Robbert Waltmann, directeur Helder Vastgoed BV, ziet dat Den Helder stappen maakt en toewerkt naar een woningaanbod voor een brede doelgroep. Robbert Waltmann: “Door de toevoeging van koopwoningen aan het woningaanbod in Den Helder komt de doorstroming op de woningmarkt op gang.”