DEN HELDER - Op 21 juli 2024 gaat de nieuwe dienstregeling van Connexxion in. Vanaf die datum rijden bussen andere routes dan voorheen. Daardoor zijn er ook wijzigingen en aanpassingen van een aantal bushaltes in Den Helder en komen er op sommige plekken nieuwe bushaltes. Een aantal voormalige bushaltes wordt opnieuw in gebruik genomen. Samen met de provincie Noord-Holland en Connexxion passen we een aantal bushaltes langs die nieuwe busroutes aan en maken we deze meer toegankelijk. Zodat inwoners goed en vooral zelfstandig van de bus gebruik kunnen maken.

Overlast tot minimum beperkt

Tijdens de werkzaamheden beperkt de aannemer de overlast voor reizigers en weggebruikers tot een minimum. Als er aan een halte wordt gewerkt, komt er in de buurt een tijdelijke halte. De gemeente Den Helder laat zo spoedig mogelijk weten wanneer de werkzaamheden starten en welke bushaltes worden aangepast.

Nieuwe dienstregeling

De dienstregeling is de afgelopen maanden opgesteld door de provincie Noord-Holland en vervoerder Transdev/Connexxion in samenwerking met NS. Alle informatie over de wijzigingen staat op www.overal.nl. De aanpassingen aan de bushaltes worden ook mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De provincie neemt het grootste deel van de aanlegkosten voor de haltes voor haar rekening.