DEN HELDER - Samen Blauwgroen geeft in Noord-Holland Noord maar liefst 100 regentonnen met een inhoud van 100 liter weg. Gemeente Den Helder is partner van Samen Blauwgroen en natuurlijk doen wij mee met deze leuke actie. Alle inwoners van gemeente Den Helder maken kans op zo'n gratis regenton. Ze worden bij de winnaars thuisbezorgd en zijn compleet met alle aansluitmaterialen.

Hoe werkt het?

Inwoners kunnen meedoen door een korte vragenlijst in te vullen op www.samenblauwgroen.nl/wineenton. Iedereen kan meedoen. Nodig is het invullen van naam en contactgegevens, zodat de organisatie u kan bereiken als u één van de gelukkige winnaars bent.

Meedoen kan tot en met 19 mei 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Waarom doen we dit?

Het lijkt alsof in Nederland het water altijd met bakken uit de lucht valt, maar er zijn ook steeds langere perioden van droogte. Door een regenton te gebruiken, raakt bij hevige regenval het riool minder snel overbelast. En met het water uit de regenton kun je de tuin of de planten op het balkon water geven tijdens een droge periode zonder leidingwater te gebruiken. En zo maken we samen onze regio weer een beetje klimaatbestendiger.

Meer weten? Kijk op www.samenblauwgroen.nl/bewoners. Deze campagne is een initiatief van Samen Blauwgroen, een samenwerking tussen 26 NoordHollandse gemeenten, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.