DENHELDER - Inwoners uit gemeente Den Helder met vragen over het verduurzamen van hun woning kunnen zich nu aanmelden voor een persoonlijk advies op maat. Het Duurzaam Bouwloket houdt de komende tijd een aantal spreekuren op verschillende locaties. Woningeigenaren kunnen hiervan gratis gebruik maken. Het spreekuur is op afspraak.

De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland veel veranderen. Er wordt volop ingezet op energie besparen en het afsluiten van aardgas in 2050. Wie verstandig is denkt nu al na hoe de eigen woning kan aansluiten op deze veranderingen.

Voor wie?
Woningbezitters met vragen over energie besparen en over het aardgasvrij maken van hun woning, kunnen terecht op het spreekuur. De gesprekken worden gehouden met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Waarom nu investeren?
Woningeigenaren realiseren zich dat zij door corona meer tijd thuis door zullen brengen. Dan wordt behaaglijk en energiezuinig wonen ineens belangrijk. Maar met welke maatregel is nu het beste voor welke type woning? Wat kost het en wat levert het op? Het Duurzaam Bouwloket heeft op alle vragen van individuele bewoners antwoord.

Waar en wanneer?
De spreekuren vinden plaats op de volgende data en locaties:
• 21 oktober van 16:00 tot 19:00 uur. Locatie Julianadorp; Keysers Plaet 1023, 1788 ET Julianadorp (Bibliotheek Julianadorp)
• 6 november van 16:00 tot 19:00 uur. Locatie Verkeerstorenweg 3, 1786 PN Den Helder
• 9 november van 19:00 tot 22:00 uur. Locatie Multifunctioneel Centrum (MFC) Boerderij De Schooten Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22, 1785JP Den Helder
• 11 november van 18:30 tot 21:30 uur. Locatie Multifunctioneel Centrum (MFC) Boerderij De Schooten Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22, 1785JP Den Helder

Aanmelden moet
Het Duurzaam Bouwloket houdt rekening met de aangescherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Vooraf aanmelden is verplicht en er kunnen niet meer dan 2 mensen van één huishouden op gesprek komen. We schudden geen handen en houden anderhalve meter afstand. Geïnteresseerden voor het spreekuur melden zich bij het Duurzaam Bouwloket, via:
- Telefoon: 072- 743 39 56
- E-mail: info@duurzaambouwloket.nl

Meer informatie
Gemeente Den Helder werkt samen met het Duurzaam Bouwloket voor het onafhankelijk informeren van inwoners over energie besparen, ventileren en zelf opwekken van energie. Samen maken we Den Helder stap voor stap duurzaam. Op de website www.duurzaambouwloket.nl vinden inwoners veel informatie over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.