DEN HELDER - Het radioprogramma 5 Dagen (NPO Radio 1) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk (NTR/Powned) komt de week van 11 april live vanuit Den Helder. De bus van 5 Dagen staat bij Willemsoord, bij de watertoren van Den Helder.

Binnen vijf jaar gaat zo'n 30 procent van de huisartsen in Nederland met pensioen, waardoor er in het hele land tekorten ontstaan. In de kop van Noord-Holland is het voor huisartsen die hun pensioenleeftijd naderen nu al moeilijk om een opvolger te vinden. Wat betekent dat voor de oude en nieuwe generatie huisartsen en hun patiënten? 5 Dagen praat met oudere en jonge huisartsen en patiënten over dit nijpende probleem.

Verslaggever Rens Turk cirkelt rond Lange Jaap, de vuurtoren van Kijkduin dichtbij Den Helder, een Rijksmonument dat scheuren vertoont en de tand des tijds maar moeilijk doorstaat. 5 Dagen live vanuit Den Helder. Maandag 11, dinsdag 12, woensdag 13 en vrijdag 15 april, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Vanwege sport vervalt de uitzending van donderdag 14 april.

Zie ook de site van 5 Dagen