DEN HELDER - Op woensdag 13 april vindt de tweede editie van de Beursvloer Den Helder - Julianadorp plaats, die door Wethouder Pieter Kos wordt geopend. Verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken en matches te maken met gesloten beurs. Burgmeester Jan de Boer sluit de Beursvloer.


De Beursvloer Den Helder – Julianadorp vindt ook dit jaar plaats bij een locatie van Scholen aan Zee. “Wie denkt dat een schoolgebouw alleen voor scholieren is, heeft het mis: het is ook perfect voor allerlei evenementen zoals de Beursvloer,” licht directeur Hans van Beekum toe. “In 2019 hebben wij Beroepsonderwijs aan Zee beschikbaar gesteld en dit jaar is het de beurt aan het Lyceum.”

Iedere ondernemer kan helpen
De Beursvloer heeft eerder al tot veel mooie matches geleid. Zo was Humanitas op zoek naar een ruimte om een vrijwilligersfeest te organiseren. Beroepsonderwijs aan Zee stelde die ruimte beschikbaar inclusief workshops en catering. Als tegenprestatie bood Humanitas maatschappelijke stageplekken aan. “Ik vind het echt zo waanzinnig leuk als ik dit hoor”, zegt Cyril Kraak. Ze is manager van de Helderse Uitdaging, de organisator van de Beursvloer. Een ander voorbeeld was dat Parlan vrijwilligers zocht die wilden voorlezen aan kinderen. Ze maakten met zowel de Soroptimistenclub als Rabobank Kop van Noord-Holland een match. Als tegenprestatie maakte Parlan gebak en koek. “Iedere ondernemer kan helpen”, zegt Cyril enthousiast. “Een zzp’er kan met zijn bus een organisatie helpen die een aantal stoelen moet vervoeren. Of een vereniging helpen met kennis op het gebied van marketing en communicatie.” Ze hoopt dat ook deze keer weer veel ondernemers naar de Beursvloer komen. “Laat je verrassen. Je gaat zien dat je iets doet, dat je vooraf niet had kunnen bedenken.”

Hét lokale matchevent voor verengingen en stichtingen
Op de Beursvloer bieden bedrijven, serviceclubs, ondernemersverenigingen en overheid hun kennis, kunde, middelen, materialen, helpende handen en netwerk aan. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers maatschappelijke organisaties. Op een dynamische, laagdrempelige en leuke manier sluiten ze op deze manier deals in de vorm van matches met gesloten beurs.
Heb jij vanuit bedrijf een mooi aanbod? Of heb je als vereniging of stichting hulp nodig? Meld je dan nog aan voor de Beursvloer Den Helder & Julianadorp. Aanmelden kan tot nog tot 8 april. Deelname aan de Beursvloer is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Ga naar www.helderseuitdaging.nl/beursvloer2022