DEN HELDER - Bij de overheid moeten steeds meer zaken digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Daar is een DigiD voor nodig. Veel mensen vinden dit ingewikkeld. Daarom gaat in februari de cursus ‘Eerste Hulp bij DigiD’ weer van start in School 7 en de bibliotheek van Julianadorp.

Eerste hulp bij DigiD
De cursus bestaat uit eerste hulp bij DigiD en is er ook vooral voor mensen die vervolgens zelf willen leren hoe ze de DigiD kunnen gebruiken. Tijdens de cursus leren de deelnemers in een kleine groep stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. De cursus DigiD bestaat uit vier ochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. In de bibliotheek van Julianadorp start de cursus op vrijdag 4 februari om 10.00 uur. In School 7 start de cursus op maandag 28 februari om 10.00 uur.

Inschrijven

De cursus DigiD is gratis. Er wordt alleen 15 euro voor het cursusmateriaal gerekend. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is nodig. Inschrijven kan via de website www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie bij School 7 of in de bibliotheek van Julianadorp.