DEN HELDER - Op zaterdag 22 en zondag 23 juli is het tweede JOC Kampanje festival in theater de Kampanje. Gratis voorstellingen voor basisschoolleerlingen die hun zomervakantie goed willen beginnen. Want wat is er nou beter om die 6 weken “even niets” te starten met verwonderen, verbazen, ontsnappen en hun fantasie te prikkelen.

Een oneindige grenzeloosheid van fantasie is geweldig voor de ontwikkeling van kinderen. Fantasie is eigenlijk ‘outside-the-box’ denken. Het stimuleert het probleemoplossend vermogen van kinderen, het bedenken van nieuwe mogelijkheden en de vaardigheid om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Het maakt kinderen emotioneel beheerst, creatief, sociaal, empathisch en kritische denkers. Het JOC (Jeugd Cultuurfonds & Onderwijs) en de Kampanje stimuleren graag de fantasie van alle kinderen, juist van diegene voor wie theater geen vanzelfsprekendheid is!

Programma
Zaterdag 22 juli
14.30 uur Pim & Pom vieren feest! Vanaf 2 jaar
19.00 uur Steven Kazan

Zondag 23 juli
11.00 uur Professor S
14:30 uur Hans en Grietje voor het hele gezin (van 3 tot 103)

Voorstellingen

Pim & Pom vieren feest (vanaf 2 jaar)
De twee beste katten vriendjes van het land beleven weer een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur. Het leuke aan dit avontuur is, jij bent uitgenodigd!
Wat vieren Pim & Pom voor feest? Is vogeltje ook uitgenodigd? En wat heb je precies nodig voor een groot feest? Zal alles vandaag wel goed gaan?
De twee kunnen jullie hulp goed gebruiken. Jullie kennen Pim & Pom van hun leuke avonturen. Maar is Pom echt de wijze van de twee en heeft Pim weer teveel praatjes? Duik in de wereld van Fiep Westendorp Pim & Pom. En vier met de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest!

Zaterdag 22 juli 14.30 uur

Steven Kazan (vanaf 6 jaar)
In het voorjaar van 2020 werden Steven Kazàn en Jamie als duo op de kaart gezet door het razendpopulaire ‘Corona TV’. Deze ‘ongemakkelijke’ video’s werden in korte tijd miljoenen keren bekeken. Na hun online-avontuur, kun je Steven en Jamie zien tijdens hun live-show: ‘Hey hallo’. Een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!
‘Hey Hallo’ is een mix van Steven’s eerdere theatershows én heel veel nieuwe sketches met de heerlijke ongemakkelijkheid van Corona TV. Luchtig entertainment waar je blij van wordt! Met meet & greet na afloop.

Zaterdag 22 juli 19.00 uur

Professor S. (vanaf 7 jaar)
Een ‘Ted Talk’ voor kinderen over het brein!
Simie, de assistent van de Grote Professor S., reist met zijn voorbeeld-brein door het land. Hij geeft een wervelende les over het brein aan iedereen die het maar wil horen. Hij vertelt over zenuwen en verbindingen, over bewegen, over eten en over dingen vergeten. Maar waar was hij nou gebleven?
Zijn praatje loopt in de soep als hij steeds maar weer wordt onderbroken omdat zijn oma belt. En dan raakt oma ook nog kwijt!
‘Professor S.’ is een verbluffend realistische, maar ook muzikale en humoristische voorstelling over het brein. De voorstelling is geïnspireerd door de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges bij DWDD. De kern van zijn werk is het belang van bewegen en muziek. Deze voorstelling maakt zijn gedachtegoed toegankelijk voor kinderen.

Zondag 12 juli 11 uur 

Hans & Grietje – Het kleine Theater (familievoorstelling vanaf 3 jaar)
Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch!
Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Ze vindt heksen namelijk maar niks, met zo’n enge kromme neus enzo. Ze pakt een potlood en maakt van de heks een grappige heks.. met dikke billen, die van feestjes houdt. En ze gaat zelf niet mee! Hans snapt niks meer van het verhaal en staat er helemaal alleen voor.

Zondag 23 juli 14.30 uur

De voorstellingen zijn gratis. Maar je hebt wel een kaartje nodig, want vol = vol. Die kun je bestellen via www.kampanje.nl Om no show te voorkomen wordt er € 1,- per kaartje gevraagd voor de limonade na afloop.