DEN HELDER - Op zondag 7 juli om 14.30 uur is het muzikale programma “Een kist vol liedjes” door Apennoten te zien in het Timorpark. Een voorstelling waarin wordt gezongen en gedanst. Natuurlijk niet alleen op het podium. Nee, bij Apennoten spelen de jonge bezoekertjes (en hun ouders!) zelf ook mee. Want muziek maken doe je samen!

In deze show staat een grote kist op het podium. Telkens mag een van de kleuters iets uit de kist pakken. Bij alles wat er tevoorschijn komt hoort een speciaal liedje. In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO Zapp te zien is. Deze nummers worden in een kleine bezetting gezongen door Nienke, en begeleid op gitaar en ukelele. De kinderen uit het publiek kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te zingen, een instrument te bespelen of te dansen. De liedjes kunnen van tevoren al op de site van KRO-NCRV of Schooltv beluisterd worden.

De nummers worden afgewisseld met verhaaltjes, verteld door Nienke én de kinderen in het publiek. Zo ontstaat er een muzikale, theatrale voorstelling die van begin tot eind vermaakt en ontroert. Net als op televisie leren de kinderen spelenderwijs over muziek.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

De gratis voorstelling begint om 14.30 uur en wordt aangeboden door de Helderse Serviceclubs en Vrienden van Den Helder.