DEN HELDER - November is de maand van Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Het boek van dit jaar is 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls, wat perfect past bij het thema 'Oud worden, jong blijven'. Het boek is vanaf 1 november gratis op te halen bij KopGroep Bibliotheken.

Mevrouw mijn moeder

‘Mevrouw mijn moeder’ is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Het boek is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, humoristisch en persoonlijk verhaal, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek. ‘Mevrouw mijn moeder’ wordt uitgedeeld, zolang de voorraad strekt.

Activiteiten

In het kader van Nederland Leest organiseert KopGroep Bibliotheken in november diverse activiteiten. Zo wordt op 1 november Nederland Leest muzikaal geopend door Bunga Mas in School 7. Op 15 november wordt er een lezing verzorgt over het thema 'Oud worden, jong blijven' door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend. En op 25 november is een eenmalige leeskring over 'Mevrouw mijn moeder' verzorgd door Janny de Heer. Meer informatie over Nederland Leest en de activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.