NOORDKOP - Probeer de Pakjesboot maar eens onder controle houden op een woeste zee… Het kan zomaar een van de opdrachten zijn die je moet uitvoeren als je meedoet aan een van de Pieten Gymfeesten van Team Sportservice. De eerste is maandag 21 november in Schagerbrug, daarna volgen nog klim- en klauterfeesten in Den Oever en Den Helder. Ouders die samen met hun kind willen meedoen aan een uurtje Pietengym kunnen zich aanmelden in Wieringerwerf.

Natuurlijk varen de kinderen niet op een echte stoomboot mee. Maar met een zwiepend gymtoestel en een beetje fantasie kom je een heel eind. “We toeren de komende tijd door de regio om honderden kinderen een pietenopleiding mét echt diploma te geven. Zo oefenen ze met lopen over schuine daken, schoorsteenpakjes mikken en van dak naar dak zwaaien. Heb je alles gedaan, dan heb je een pietendiploma verdiend”, legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit. “We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar.”

Verklede pietjes
Natuurlijk is het leuk als de jonge deelnemers verkleed komen. “Maar denk erom”, waarschuwt buurtsportcoach Manon, “een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. We doen er alles aan om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.”

Locaties in de Noordkop
De Pieten Gymfeesten voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn op drie locaties in de Noordkop: maandag 21 november in Schagerbrug, woensdag 30 november in Den Oever en vrijdag 2 december in Den Helder. Er zijn steeds twee blokken: een van 15.00 tot 16.00 uur en een van 16.15 tot 17.15 uur.

Ouder-kindgym is instuif
“Ouder-kindgym kent een vrij inloop, daarvoor hoef je je dus niet op te geven. We geven deze Pietengym in samenwerking met gymvereniging Advendo. Het is bedoeld voor ouders met hun kind tussen 0 en 4 jaar.” Ouder-kindgym duurt van 8.45 en 10.45 uur.”

Kleed je thuis vast om
“Om de activiteit veilig te laten verlopen zorgen we voor voldoende begeleiding. En een tip van onze kant: kleed je thuis vast om.”

Online aanmelden
De kosten voor een van de Pieten Gymfeesten bedragen 3 euro (ouder-kind is gratis). Kinderen die onder de Meedoenregeling of Kindpakketregeling vallen, mogen gratis meedoen en moeten zich aanmelden via Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl. Andere kinderen melden zich aan via internet. Aanmelden doe je via www.noordhollandactief.nl