DEN HELDER - Op 14 december opent Apotheek Bernhardplein haar deuren in het gelijknamige gezondheidscentrum aan het Bernhardplein in Den Helder! Afgelopen maanden is hard gewerkt de apotheek te realiseren, dat is heel voorspoedig gegaan.

De nieuwe apotheek is gevestigd in de ruimte naast de hoofdingang van het centrum, direct tegenover huisartsenpraktijk Middenschip en fysiotherapiepraktijk Fysio Holland.

De apotheek past heel goed bij de huidige zorgverleners en instanties die zijn gevestigd in het gezondheidscentrum. We denken dat de apotheek voor alle inwoners van het centrum van Den Helder een uitstekende nieuwe voorziening is.

De apotheek zal een uitgebreid pakket aan service bieden, zoals korte wachttijden, een uitgifte-automaat waarmee mensen dag en nacht medicijnen kunnen ophalen. Via de herhaalservice vraagt de apotheek voor mensen het herhaalrecept op tijd aan bij de huisarts. Door middel van een track & trace systeem krijgt men een bericht zodra de medicijnen klaar staan. Uiteraard levert Apotheek Bernhardplein ook medicijnen per week of 2 weken verpakt in een rol. De privacy krijgt in de nieuwe apotheek alle aandacht, zo zal gewerkt worden met speciale materialen die geluid dempen. Voor meer privacy gevoelige zaken of indien gewenst is uiteraard een spreekkamer beschikbaar. Indien nodig worden alle medicijnen gratis thuis bezorgd. Naast de fysieke apotheek bieden de apothekers online diensten via MijnGezondheid.net.
Natuurlijk krijgt uw zorg alle aandacht. Heeft u behoefte aan een gesprek over uw medicijnen? U kunt bijna altijd terecht, maar nog beter: maak een afspraak voor een gesprek met een apotheker!

De apotheek is een zusterbedrijf van Apotheek Zuiderhaaks aan de Marsdiepstraat in Nieuw Den Helder. Dat is ook wel te zien aan het logo van beide apotheken. Apotheek Zuiderhaaks blijft gewoon bestaan. De apothekers van beide apotheken, Elly Zon en Reinier Bax, werken afwisselend in beide apotheken. Ook leden van het team rouleren, dus u kunt de medewerkers in beide vestigingen tegenkomen!

Helaas kan door Corona geen grootse opening plaatsvinden, maar de eerste periode zal natuurlijk wel een feestelijk tintje krijgen. Voor de eerste 100 klanten die zich inschrijven is er een leuke attentie. Daarnaast zijn er interessante spaaracties. Wij verwelkomen iedereen graag in onze nieuwe apotheek!