DEN HELDER - Balgzand bij Den Helder wordt wel de vogelrijkste plek van Noord-Holland genoemd. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Het gebied is afgesloten voor publiek. Eén keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland een vogelexcursie en kan een kleine groep mee het gebied in. Deze maand op zondag 23 juni.

Foeragerende lepelaars en veel meer...

Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. In deze tijd van het jaar zijn er dikwijls bergeenden te zien met hun jongen.
Ook scholeksters en lepelaars verblijven graag op het wad en doen zich tegoed aan de overdaad aan voedsel. Een wonder dat deze prachtige vogels zo wit blijven in de modderige omgeving.
Balgzand is een rustgebied. Deze excursie op zondag 23 juni is een unieke kans voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de Kooyhoekschor, waar bij hoog water de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.

Onderweg stop je regelmatig om vogels die in en langs het kanaal zitten of in de Balgzandpolder, te bekijken. Bij het keerpunt ga je de dijk op. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.
Het is om 09.51 uur hoog water en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek.
Er is een telescoop beschikbaar, maar heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.


Wanneer: zondag 23 juni 2024 van 09:30 tot 11:30 uur

Vertrekpunt: Informatiepunt 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl