DEN HELDER - Op Balgzand zitten altijd veel vogels. Ook is er een grote kans dat je roofvogels ziet, zoals de slechtvalk, de torenvalk of de buizerd. Op zondag 7 juli om 11:30 uur kun je op uitnodiging van Landschap Noord-Holland op zoek naar deze vogelsoort en zie je zelf hoe prachtig deze zijn. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

De meest spectaculaire vogel is toch wel de slechtvalk. Het is een krachtige jager die toeslaat na een lange, snelle stootduik van soms meer dan 200 kilometer per uur. Dat zorgt voor veel paniek op Balgzand! De gids besteedt natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden te zien zijn. Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook vogels te zien.

Wanneer: Zondag 7 juli 2019 van 11:30 tot 13:30 uur.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Reserveren: www.gaatumee.nl
Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.