DEN HELDER - Van 9 tot en met 18 april is het tijd voor de 87e editie van de Nationale Boekenweek. Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘De Eerste Liefde’. Om dit te vieren komt Arthur Japin op 10 april op bezoek in School 7.

Arthur Japin Japin kreeg in 2004 de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een Schitterend Gebrek en in 2006 schreef hij met De Grote Wereld het Boekenweekgeschenk. De schrijver komt naar School 7 op uitnodiging van NUT Den Helder. Tijdens zijn bezoek aan de bibliotheek vertelt hij over zijn werk, gaat hij in op vragen en is er de mogelijkheid tot signeren. Boekhandel Plukker is aanwezig voor de verkoop van zijn boeken. Bij de aanschaf van een boek krijgen mensen het Boekenweekgeschenk cadeau, dat dit jaar geschreven is door Ilja Pfeiffer. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Schrijfwedstrijd Ook organiseert KopGroep Bibliotheken een schrijfwedstrijd. Deelnemers worden gevraagd om te schrijven over ‘De Eerste Liefde’. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee. Kortom, de perfecte inspiratiebron voor een mooi verhaal. Inzendingen kunnen tot 11 april worden ingestuurd.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Boekenweek bij KopGroep Bibliotheken is te vinden op de website: www.kopgroepbibliotheken.nl