DEN HELDER - Balgzand bij Den Helder is een waar vogelparadijs. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken. In de avond, met de lage stand van de zon, is het er helemaal prachtig. Op zondag 19 juli om 19.00 uur organiseert Landschap Noord-Holland een vogelexcursie en kan een kleine groep van 10 personen een kijkje nemen in dit fraaie natuurgebied. Een unieke kans!

Op Balgzand zitten altijd heel veel vogels. Ook is er een grote kans dat je er roofvogels ziet, zoals de torenvalk of de buizerd. De meest spectaculaire roofvogel is toch wel de slechtvalk. Het is een krachtige jager die toeslaat na een lange, snelle stootduik van soms meer dan 200 kilometer per uur. Dat zorgt voor veel paniek onder de vogels op Balgzand die je dan in zwermen zit opvliegen.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Er zijn voor alle deelnemers fietsen aanwezig. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook vogels te zien.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Er is een telescoop aanwezig.

In verband met corona:
Reserveren is verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen. Tijdens de excursie worden de gedragsregels van het RIVM gehanteerd.

Wanneer: Zondag 19 juli 2020 van 19:00 tot 21:30 uur.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Kosten: Vol tarief € 7,00 - beschermers € 4,00.
Reserveren: www.gaatumee.nl