DEN HELDER - Wandel zaterdagavond 28 januari met een natuurgids van Landschap Noord-Holland mee tijdens deze eerste avondwandeling in 2023 door het PWN-duin van de Noordduinen.

Ontdek wat de natuur in dit jaargetijde allemaal te beiden heeft. Het westelijke deel van de Donkere Duinen bij Den Helder bleef begin vorige eeuw open voor waterwinning, vandaar de naam 'het PWN-stuk'.
Dit duingebied, bestaande uit de westkant van het bos van de Donkere Duinen en de aangrenzende open duinen, wordt door Landschap Noord-Holland beheerd.

Het wordt alweer wat langer licht

Ga mee voor een frisse wandeling door dit prachtige duingebied. De gids wijst je op de veranderingen in de natuur; wat merk je ervan dat het alweer wat lichter wordt.
In deze tijd van het jaar zijn de vrouwtjesvossen vruchtbaar. Wie weet of we haar het mannetje horen roepen!? Maar in de natuur blijft alles een verrassing.

Trek goede wandelschoenen aan, maar je blijft uiteraard wel op de paden. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 28 januari 2023 van 17:00 tot 18:30 uur

Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord; Jan Verfailleweg 622; 1783 BW Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl