DEN HELDER - Van 22 januari tot en met 1 februari is het 10 dagen lang voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. KopGroep Bibliotheken programmeert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar.

Voorlezen
De Voorleesdagen gaan van start met een voorleesontbijt in School 7. De burgemeester leest daar voor aan de kinderen van Kindcentrum WereldwijZ. Woensdagmiddag 22 januari wordt ‘Moppereend’ ook voorgelezen in de bibliotheken van Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Dat gebeurt met hulp van het vertelkastje. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het voorlezen gaan de kinderen knutselen.

Voorstelling Wapperkids
De Wapperkids geven maandagmiddag 27 januari in School 7 een interactieve voorleesvoorstelling voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze voorstelling met gebaren en liedjes is opgebouwd rond het bekroonde prentenboek. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaartjes kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Zolang de voorraad strekt.