DEN HELDER - Ook dit jaar organiseert Amnesty voorafgaand aan de internationale dag van Mensenrechten de schrijfmarathon Write for Rights. Op zaterdag 3 december zal er volop geschreven worden aan de leestafel in School 7.

Groot onrecht
Op deze dag kunnen er brieven en kaarten geschreven worden aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Bijvoorbeeld voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Een zeer relevant thema in deze tijden van onrust. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten aanwezig en er is een vrijwilliger van Amnesty om informatie te geven.

Schrijven werkt
“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt” stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.”

De schrijfmarathon vindt plaats op zaterdag 3 december van 10.30 – 16.00 uur in School 7. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op www.kopgroepbibliotheken.nl.