DEN HELDER - Van 17 juni tot en met 20 juni organiseert Stichting Aquacentrum Den Helder voor de 47e keer de jaarlijkse Nationale Zwem4daagse in Den Helder. De Zwem4daagse is een sportief evenement dat iedereen stimuleert om te blijven zwemmen.

Nederland is een echt waterland, en we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Den Helder is omgeven door water en heeft ook in de stad veel waterpartijen. Voor kinderen is het cruciaal om regelmatig te zwemmen om hun zwemvaardigheden te behouden, zelfs na het behalen van hun zwemdiploma. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseert Aquacentrum Den Helder elk jaar de Zwem4daagse. De Zwem4daagse is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is bovendien leuk en gezond.

Op maandag 17 juni om 7:00 uur wordt in zwembad Het Heersdiep het startsein gegeven voor de Zwem4daagse, waarbij naar verwachting 400 deelnemers vier dagen lang een afstand van 250, 500 of 1.000 meter zullen zwemmen. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille.

De Zwem4daagse is naast een sportief evenement ook een gezellige gelegenheid. Er is 's ochtends koffie en ontbijtkoek, en er worden diverse leuke activiteiten in en rondom het buitenbad georganiseerd zoals zeemeerminzwemmen, snorkelen, aquabootcamp, een piratenspeurtocht, en virtual reality-snorkelen.

Op vrijdag 21 juni is er een inhaaldag voor degenen die een dag hebben gemist. Ook dan kan men zijn medaille ophalen. Kaarten zijn vanaf nu te koop en kunnen tot en met 18 juni online of aan de kassa van het zwembad worden gekocht. Kijk voor meer informatie op acdh.nl/zwem4daagse.

Meedoen


Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk op 18 juni inschrijven via de webshop of bij de kassa van het zwembad. Er wordt dagelijks gezwommen van 7:00 tot 10:00 uur en van 16:00 tot 21:00 uur.

De kosten voor deelname bedragen €12,- per persoon.

Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via: https://acdh.nl/zwem4daagse