DEN HELDER – De balkongymlessen van Team Sportservice zijn zo’n daverend succes in Den Helder en Julianadorp, dat de bewegingsconsulenten hebben besloten door te gaan tot in ieder geval de zomervakantie. De komende weken zijn ze te zien op verschillende locaties. “We hopen dat ook anderen aansluiten. Mensen uit de wijk kunnen, uiteraard op anderhalve meter van elkaar, ook meedoen”, vertelt Lydia van Noord van Team Sportservice.

Waren de lessen eerder alleen voor bewoners van flats met een balkon, nu hebben de gymdocenten gemeend deze uit te breiden. Ook buurtbewoners kunnen aansluiten. “Zo bouwen we elke donderdag een feestje voor de hele wijk”, aldus de enthousiaste Tessa Scholte, initiatiefnemer van de balkongym. Zij was het ook die het voortouw nam in de Nationale Balkon Beweegdag, vrijdag 29 mei. Deze dag was in het leven geroepen door het Ouderenfonds en werd op 150 locaties, waaronder Den Helder, gehouden. Ze kreeg zelfs vanuit de organisatie een ambassadeur: de rugbyspeler Mats Marcker. Samen met de bewoners maakten ze er een onvergetelijke swingende ochtend van.

Kwartiertje bewegen
Omdat de weken ervoor ook al zo’n succes waren, gaan de bewegingsconsulenten van Team Sportservice nog even door. Lydia van Noord: “We krijgen zo veel leuke reacties, dat we besloten hebben om het te blijven doen. Elke donderdag gaan we naar vier locaties. Steeds een kwartiertje bewegen. Dan hou je het net leuk.”

Drie locaties
De eerste vrolijke noten klinken om 10.30 uur aan het Heiligharn. Bij de twee flats rechts van de gymzaal stellen de dames hun geluidsapparatuur op. Een half uur later, om 11.00 uur, doen ze dat nog eens in de Baljuwstraat. Aan de achterkant van een groot flatgebouw staan ze op het grasveld tussen basisscholen De Vlieberg en De Dijk. De een na laatste gymsessie is om 11.45 uur bij Tjempakka in de Van Galenstraat op de plek waar de oude Windwijzer stond. Daarna snel door naar Julianadorp voor het laatste beweegmoment bij Genua aan de Drooghe Bol om 13.00 uur.

Flesjes water maken het ietsje zwaarder
De Team Sportservice-medewerkers doen buiten op het gras de oefeningen voor, die de deelnemers op het balkon of ook op het grasveld na kunnen doen. Lydia: “We gaan nu ook oefeningen doen met flesjes water. Daar maken we het ietsje zwaarder mee. Net als in Nederland in beweging op tv.”

Meer weten? Mail naar lvannoord@teamsportservice.nl of kijk op https://bit.ly/2XxqxtA.