DEN HELDER - Zondag 21 augustus vertellen gidsen van Landschap Noord-Holland je alles over vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het prachtige deel van de Waddenzee, bijzonder gelegen naast de marinebasis.

Je kijkt er je ogen uit. Is de trek naar het zuiden al begonnen en verzamelen de diverse soorten zich hier al om zich op te vetten? Deze tocht maakt ook kinderen enthousiaste vogelaars.

Eerste trekvogels op Balgzand?

Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoetstrandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers.
Op Balgzand houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang.

Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie ga je samen met een gids toch een bezoek brengen.

Hoogwater om 14.20 uur. Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.
In samenspraak wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar de schor waar de meeste vogels zitten. Leenfietsen zijn beschikbaar.
De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar de schor, zijn er ook vogels te zien.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: Zondag 21 augustus van 14:00 tot 16:30 uur
Vertrekpunt: Informatiepunt 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl