DEN HELDER - Inwoners uit Den Helder en omgeving kunnen vanaf nu met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd bij het wijksteunpunt Nieuw Den Helder/ MFC 't Wijkhuis. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid.


Het nieuwe steunpunt werd vandaag geopend door wethouder Peter de Vrij (Kwetsbare wijken & Armoedebeleid) van de gemeente Den Helder en unitdirecteur Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst.

Rustig de tijd

Bjorn Meijer sprak een ambitie uit voor het steunpunt bij het wijksteunpunt Nieuw Den Helder. "Mensen vinden het prettig om extra hulp te krijgen voor vragen over belastingzaken. Dus maak daarvoor een afspraak bij dit nieuwe steunpunt. Onze medewerkers nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. We kunnen op korte termijn al veel mensen helpen met hun jaarlijkse belastingaangifte, gewoon van mens tot mens in een persoonlijk gesprek. De inwoners uit de gemeente Den Helder vinden hopelijk snel hun weg naar dit steunpunt."

Dichter bij de inwoners

Peter de Vrij benadrukte tijdens de opening het belang van hulp dichter bij huis. "Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen kan voor mensen soms best ingewikkeld zijn. De Belastingdienst komt nu met de persoonlijke hulp in MFC 't Wijkhuis dichter bij de inwoners. Zo zijn we gezamenlijk een toegankelijke, bereikbare overheid voor onze inwoners. Daarbij ontmoet je in het steunpunt van de Belastingdienst ook een vertrouwd gezicht, zeker als je later nog eens een vervolgvraag hebt."

Openingstijden

Het steunpunt van de Belastingdienst (bij MFC 't Wijkhuis in Den Helder) is vanaf 2 april iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Inwoners kunnen een gratis afspraak maken in het steunpunt van de Belastingdienst via belastingdienst.nl/langskomen of via de BelastingTelefoon (tel: 0800-0543)