DEN HELDER – “We willen ouderen van alles vertellen over gezondheid en het belang van bewegen”, geeft Marijke de Wijs van Team Sportservice als argument voor deelname aan de populaire 55+ beurs in De Kampanje. Dinsdag 4 oktober beleeft deze alweer de achttiende editie.


De beurs duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is in de Stadshal van theater De Kampanje. De toegang is gratis en alle stands zijn gericht op senioren. Er is onder andere informatie over gezondheid en zorg, notarissen, uitvaarten, welzijn en belangenbehartiging, bewegen en de WMO.

Team Sportservice is van de partij om meer informatie te geven over een gezonde levensstijl. “Daar hoort ook valpreventie bij”, weet de bewegingsagoog Marijke de Wijs. “En mijn collega Wilco Kenter kan alles vertellen over Doortrappen. Dat is een programma over veilig fietsen voor senioren. Daar zijn we in de Noordkop heel nauw betrokken. Via de provincie geven we daar invulling aan in de Noordkop-gemeenten. We organiseren bewustwordingscampagnes, fietsdagen, informatiebijeenkomsten, fietslessen en van alles meer.”

Beweegmoment en rollatorgym

Daarnaast levert Team Sportservice ook een actieve bijdrage aan de beurs. “Ik verzorg die dag een beweegmoment voor ouderen en Jannie Bosma van Turnlust heb ik gevraagd om rollatorgym te geven. Dat wordt natuurlijk hartstikke leuk. Even lekker in beweging komen.”

Ruime parkeergelegenheid

Verder zijn er op de beurs allerlei demonstraties, een loterij, optredens en meer. De entree is gratis, net als de ruime hoeveelheid parkeergelegenheid op Willemsoord.