DEN HELDER - Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Het voorleeshalfuurtje bij KopGroep Bibliotheken was een vast moment in de week, totdat corona roet in het eten gooide. Momenteel is het nog niet toegestaan om groepsactiviteiten onder openingstijd te organiseren en dat maakt het voorlezen aan peuters en kleuters lastig. Daarom gaat de bieb online voorlezen via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Op die manier kunnen de kinderen vanaf thuis luisteren en lekker meedoen.

Voor peuters
Dinsdagmorgen 9 juni om 9.30 uur is het voorlezen speciaal voor peuters en hun ouders. Het gaat dan over slapen en het herkenbare prentenboek ‘Zo moe en toch klaarwakker’ van Susanne Strasser staat centraal. Inloggen gaat heel eenvoudig door op deze link te klikken.

Voor kleuters
Woensdagmiddag 10 juni staat het boek ‘De verjaardag van meneer Das’ van Anne Schneider op het programma. Een leuk verhaal over het verjaardagsfeest van de overbezorgde meneer Das, die leert dat niet alles perfect hoeft te zijn. Kleuters kunnen samen met hun ouders vanaf thuis inloggen via deze link.
Meer informatie over het voorlezen is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl