DEN HELDER - Het kabinet heeft een stappenplan gepresenteerd waarin staat hoe de versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd worden. Als de besmettingen niet verder oplopen mogen de bibliotheken op 26 mei weer open.

Tot die tijd is er de afhaalservice. Dat betekent dat leden op afspraak gereserveerde boeken mogen ophalen en geleende materialen kunnen inleveren. Via de catalogus op de website kunnen boeken gereserveerd worden. Mensen worden gebeld als hun reservering klaarstaat. Dan wordt er een afspraak gemaakt voor het ophalen. De medewerkers zetten de materialen alvast op de bibliotheekpas, zodat het ophalen contactloos kan plaatsvinden.

Inleveren
Omdat de bibliotheek inmiddels vier maanden gesloten is, zijn sommige boeken al een lange periode bij iemand thuis, terwijl een ander deze boeken gereserveerd heeft en erop zit te wachten. Daarom stelt de bibliotheek het zeer op prijs als de gelezen boeken weer ingeleverd worden.

Bellen voor hulp
Mensen die het moeilijk vinden om boeken te reserveren via de website kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur bellen met (0222) 312743. Ze kunnen dan telefonisch doorgeven van wat voor soort boeken of van welk genre ze houden. De bibliotheekmedewerkers zorgen ervoor dat er daarna een tasje boeken klaarstaat in de dichtstbijzijnde vestiging.

Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl