DEN HELDER - Visio Den Helder organiseert dit jaar op haar locatie (Willemsoord) de actie 'blind lunchen' om zoveel mogelijk geld op te halen voor Blind voor 1 dag. Op vrijdag 21 juni vindt de derde editie plaats van deze bewustwordingsactie. Koninklijke Visio is inhoudelijk partner van het Oogfonds voor dit project. De opbrengst van alle acties gaat naar wetenschappelijk oogonderzoek.


Blind voor 1 dag
In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers een simulatiebril opzetten waardoor ze niets of nauwelijks kunnen zien. Op die manier kan iedereen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De landelijke actie creëert maatschappelijke bewustwording voor blinde of slechtziende mensen. Dit is essentieel om meedoen mogelijk te maken voor deze groep in onze samenleving. Met het geld van de actie wordt nieuw oogonderzoek gefinancierd.


De actie: blind lunchen
Visio organiseert op haar locatie op Willemsoord een eigen actie: Met een simulatiebril samen lunchen om te ervaren welke uitdagingen slechtziende en blinde mensen tegenkomen. Naast bewustwording, is het doel van de actie (zorg) professionals in de regio te informeren over Visio in Den Helder en de mogelijkheden die visuele revalidatie biedt. Onder het genot van een gratis lunch worden kennis en ervaringen gedeeld. Een vrijwillige donatie voor Blind voor 1 dag wordt gewaardeerd. Zo maken we samen meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk! Doneren is mogelijk via de speciale actiepagina of via de donatie box ter plaatse.
https://www.blindvoor1dag.nl/evenement/willemsoord


Meer informatie en aanmelden
Er is ruimte voor 40 personen. In verband met de inkopen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk zaterdag 15 juni door een mail te sturen naar heerhugowaard@visio.org o.v.v. Visio lunch Willemsoord. Vermeld naam, functie en bedrijf en het aantal collega's dat meekomt. Rond 18 juni ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie.


Meer vragen? Neem contact op met Hilde Vorderman-Noens, medewerkers Advies bij Koninklijke Visio via T 088 585 90 00.


Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Al meer dan 200 jaar maakt Visio meedoen mogelijk.


Over het Oogfonds

Het Oogfonds maakt het sinds 1947 mogelijk dat iedereen iets kan doen aan de enorme stijging van blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen in Nederland. Dat doen zij met wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en projecten op het gebied van toegankelijkheid. Particulieren, organisaties en bedrijven werken samen met het Oogfonds aan die doelstellingen.


Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen naar visio.org.