DEN HELDER - Iedere maand wordt er een speciale gast uitgenodigd in het BoekStart Café in School 7. Op 26 juni komt Maaike Ebbing, pedagoog bij GGD Hollandsnoorden, vertellen over Mindful Opvoeden. Ouders zijn vaak bezig met doen ‘de doing mode’, waarbij het gaat om het uitvoeren van taken. Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken hoe ouders vaker in ‘de being mode’ terecht kunnen komen, waarbij ze de situatie met hun kind bewust ervaren.

Mindful Opvoeden betekent ook dat ouders de ware aard van hun kind willen leren kennen en grenzen stellen aan hun verwachtingen. Ebbing geeft antwoord op vragen als: wat is Mindful opvoeden? Hoe doe je dat? En wat is het effect van Mindful Opvoeden?

BoekStart Café
Het BoekStart Café in School 7 is een ontmoetingsplek voor (groot)ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar. Gezellig met elkaar wat drinken en praten. Andere moeders en vaders, opa’s en oma’s ontmoeten. Met elkaar in gesprek raken en samen met de kinderen luisteren naar verhaaltjes en liedjes zingen. Iedere dinsdagochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar, het voorlezen begint om 10.15 uur. En op de laatste dinsdag van de maand komt een gastspreker over een interessant onderwerp vertellen. De toegang is gratis. Baby's die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen na afloop direct worden ingeschreven. Dan krijgt het kindje meteen het speciale BoekStart koffertje mee voor thuis.