DEN HELDER - Tijdens de dag van de muziek op zaterdag 2 juni in Den Helder zal live vanuit de mobiele studio in de Beatrixstraat om 11.00 het officiële startschot worden gegeven en de sterke FM zender op 96.0FM in gebruik worden genomen.

De regio-omroep Coastline heeft een rijke historie. In 1985 werd de omroep opgericht door een aantal jongeren vertelt medeoprichter en initiatiefnemer Jan de Boer. De behoefte is destijds ontstaan omdat er voor jongeren nauwelijks een knap muzikaal aanbod op de radio in Den Helder bestond. Coastline is de jaren erna met haar doelgroep meegegroeid, maakte in de jaren 90 haar programma’s voor de lokale omroep van Callantsoog en tussen 2012 en 2014 werd een FM kavel op Texel gebruikt totdat de mast in 2014 werd verwoest door een storm en de uitzendingen in de ether staakte. De opvolgende jaren werden de programma’s geproduceerd en verspreid via het medium van morgen: InternetRadio. De mede-initiatiefnemers en bestuursleden van dit Coastline radioproject John Pieters en Ferry Rademaker zijn net als Jan de Boer de grondleggers geweest van de oorspronkelijke omroep uit midden jaren 80 en dat maakt dit initiatief bijzonder. Met ruim 33 jaar ervaring kunnen we wel zeggen dat we als team goed op elkaar zijn ingespeeld en precies weten wat we willen met Coastline in onze regio.

Coastline kreeg eind vorig jaar door Agentschap Telecom (AT) kavel B33 toegewezen. Het station was de enige partij die aan alle gestelde criteria voldeed. Er kwam veel op ons af vertelt Jan de Boer. We geloven sterk dat het radiolandschap er in de toekomst anders uit gaat zien en er veel meer content via internet zal worden beluisterd maar nu is een FM licentie een absolute meerwaarde om ons publiek in onze regio te bereiken. De audiostream blijft daarom natuurlijk gewoon aanstaan.

De testuitzendingen vanaf de 200 meter hoge toren in Wieringermeer zijn in volle gang maar vanaf 2 juni gaat de schakelaar definitief op ‘aan’ en is de Kop van Noord Holland een regio omroep rijker. Wat verandert er vanaf dat moment voor Coastline FM? “Veel. We passen onze programmering aan op een heel nieuwe doelgroep. Natuurlijk zijn de programma’s gericht op onze eigen regionale bevolking maar vooral ook de meer dan 1.000.000 toeristen die jaarlijks de Kop van Noord-Holland bezoeken en deze groep zal alleen maar groeien de komende jaren.

Het station Coastline hanteert een herkenbaar muziekformat aangevuld met luchtige (regio)info, waarbij naast de bekende hits van de afgelopen 40 jaar en de muziek van morgen ook veelal gekozen wordt voor soul, funk, disco en betere harmonieuze popmuziek die niet op andere stations gedraaid wordt maar wel het “Oh ja, wat leuk!” gevoel oproepen. “Hiermee heeft De kop van Noord Holland naast de lokale omroepen een mooi Bovenregionaal muzikaal alternatief”, aldus Jan de Boer van Coastline.

De regionale zender Coastline FM is al te horen op 96.0FM in de kop van Noord-Holland maar gaat 2 juni officieel van start met de nieuwe programmering met allemaal talentvolle radiomakers.

Naast de 100% in eigen beheer geproduceerde programma’s zal ook het populaire ochtendprogramma van het onlineradiostation Traffic Radio vanaf 4 juni ook integraal worden uitgezonden op Coastline op FM. Dit programma op Traffic radio wordt gemaakt door -ex AVRO, 538 en Veronica DJ en winnaar van de Gouden Radioring 2014- Rick van Velthuysen. Coastline gaat deze content van Traffic ’s morgens van 7 tot 9 live uitzenden. Een programma van een veelzijdig radiomaker als Rick van Velthuysen omarmen we natuurlijk, aldus Jan de Boer. Het is een spraakmakend ochtendprogramma waar we trots op zijn dat dit straks niet alleen op Traffic Radio te horen is maar ook op Coastline op FM.

Meer informatie over Coastline vindt je terug op de website www.coastlinefm.nl De medewerkers in de studio zijn makkelijk bereikbaar via WhatsApp 06 26 96 96 48 of studio@coastlinefm.nl

Naast FM, gaat Coastline FM binnenkort ook op het regionale DAB+net voor de kop van Noord- Holland en Friesland (kanaal 9D) uitzenden. Natuurlijk zijn de programma’s ook te volgen in de beste kwaliteit op internet via www.clfm.nl

De frequentie 96.0 FM in de kop van Noord-Holland werd tot februari 2017 gebruikt door Radio 8FM Noord & Oost. Daarvoor zonden Freez FM en RADIONL uit via deze frequentie. Omdat vergunninghouder niet aan het verplichte percentage regiogerichtheid kon voldoen, werd de vergunning teruggegeven. Agentschap Telecom besloot hierop de frequentie te gaan veilen.Met de komst van Coastline op deze frequentie is eindelijk dit kavel vergund aan een omroep die echt een binding heeft met de streek waar ze trots op is, al 33 jaar.

De programma’s tijdens de opening vinden plaats live vanuit de mobiele studio die opgesteld staat aan het einde van de Beatrixstraat in Den Helder tijdens de dag van de muziek zaterdag 2 juni. Je kan hier kennis maken met de mensen achter de omroep maar ook ingetogen optredens zien van regionale artiesten die een paar nummers live op de radio ten gehore brengen. Kom radio kijken op 2 juni.