DEN HELDER - In de Helderse bibliotheken worden dit najaar weer verschillende computercursussen georganiseerd, voor zowel beginners als iets gevorderden. Naast de cursussen Klik en Tik voor beginners en de cursus Toegang tot de digitale overheid, voor mensen die al aardig thuis zijn op internet, zijn er twee nieuwe workshops aan het aanbod toegevoegd: Digivitaler en E-mailen met Office.


Digivitaler

Digitale toepassingen in de zorg komen steeds meer voor: beeldbellen met de arts, een dossier bekijken in een patiëntenportaal of online medicijnen aanvragen: het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Maar hoe doe je het? In de workshop Digivitaler maak je kennis met de mogelijkheden van digitale zorg.

E-mailen met Office

Veel mensen hebben een e-mailadres maar gebruiken deze niet of kennen niet alle mogelijkheden van het e-mailprogramma. In de workshop E-mailen met Office kunnen deelnemers naar eigen behoefte oefenen met allerlei mogelijkheden van het e-mailen.

Aanmelden

Cursusbegeleiders van de bibliotheek zorgen ervoor dat de cursussen in een rustig tempo, stap voor stap, gedaan worden. De groepen zijn klein en er wordt gebruik gemaakt van computers van de bibliotheek. Voor alle cursussen en workshops geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dat kan via de website (www.kopgroepbibliotheken.nl) of in de bibliotheken.