DEN HELDER - Wil je een coronatest in Den Helder inplannen? Dan heb je waarschijnlijk klachten die kunnen duiden op het virus of heb je de uitslag voor andere doeleinden nodig. Voordat je overgaat tot het maken van een afspraak is het van belang dat je zoveel mogelijk informatie gaat verzamelen. Zo kom je namelijk ook bij de juiste instantie uit en weet je gelijk hoe lang je moet wachten op jouw uitslag. Je kunt op deze manier ook direct meer zekerheid krijgen en zorgt ervoor dat je voldoende voorbereidingen hebt getroffen op bepaalde maatregelen.

De coronatest in Den Helder bij klachten

De coronatest in Den Helder inplannen is er in eerste instantie alleen voor bedoeld als je klachten ervaart die kunnen duiden op het coronavirus. Denk hierbij aan neusverkoudheid, hoesten, kortademigheid en bepaalde griepklachten. Met klachten kun je altijd terecht bij de GGD. De GGD heeft speciaal daarvoor ingerichte testlocaties gemaakt, waardoor alles veilig gaat verlopen. De medewerkers staan iedere dag klaar om zoveel mogelijk mensen te kunnen testen, waardoor er ook een duidelijker beeld bestaat van het aantal besmettingen in Nederland. Hier kunnen nieuwe maatregelen op gebaseerd worden.

De kosten van de test
De coronatest in Den Helder inplannen bij de GGD is dus niet bedoeld voor mensen die geen klachten ervaren en de negatieve uitslag zomaar in handen willen krijgen of hiermee willen reizen. Je moet daarvoor naar andere instanties gaan kijken. Echter vragen deze instanties wel extra kosten voor het afnemen bij de test. Bij de GGD is het te allen tijde gratis. Deze valt namelijk onder de reguliere zorg in Nederland. Het moet de drempel ook verlagen om je te laten testen. Je zit vaak niet te wachten op hoge kosten voor de testen als je je niet goed voelt.

De afspraak in gaan plannen
Als laatste kun je ook nog gaan kijken naar hoe je de afspraak voor de coronatest in Den Helder inplannen kunt. Zo kun je bij de GGD zowel via de website als telefonisch contact opnemen. Via de website hoef je alleen maar in te loggen met jouw DigiD en een aantal stappen te doorlopen. Telefonisch krijg je een medewerker aan de lijn die in feite dezelfde stappen doorloopt. Alleen moet je hiervoor jouw burgerservicenummer bij de hand houden. Uiteindelijk staat de afspraak ingepland en hoef je alleen nog de geldende maatregelen in acht te nemen.