DEN HELDER - Bij de overheid moeten steeds meer zaken digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Daar is een DigiD voor nodig. Veel mensen vinden dit ingewikkeld. Daarom start op maandag 18 oktober de cursus DigiD in School 7.

Eerste hulp bij DigiD
Deze cursus bestaat uit eerste hulp bij DigiD en is er ook vooral voor mensen die vervolgens zelf willen leren hoe ze de DigiD kunnen gebruiken. Tijdens de cursus leren de deelnemers in een kleine groep stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. De cursus DigiD bestaat uit vier maandagen van 10.00 tot 12.00 uur op locatie in School 7 en start op 18 oktober.

Inschrijven
De cursus DigiD is gratis. Er wordt alleen 15 euro voor het cursusmateriaal gerekend. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is nodig. Inschrijven kan via de website www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie bij School 7.