DEN HELDER - De gratis cursus Zorg de Baas, waarbij mantelzorgers leren de regie over hun zorgtaken terug te krijgen, krijgt een hoge waardering van de deelnemers. Mantelzorgers die de cursus afgelopen voorjaar en zomer volgden, geven de cursus gemiddeld een 8,5. Een mantelzorger: “Door alle informatie en inzichten ben ik sterker geworden en kan ik meer voor mezelf opkomen.” Dit najaar wordt de cursus opnieuw gegeven, dit keer in Den Helder.

In de cursus Zorg de Baas, die bestaat uit vier delen, draait het om de mantelzorger. In alle hectiek van het dagelijks leven, de zorg, het werk, vergeten zij soms naar zichzelf te kijken of voor zichzelf te zorgen. Tijdens de cursus krijgen mantelzorgers nieuwe inzichten, tips en trucs zodat zij met liefde blijven zorgen. Margitta Plantinga, trainer bij het Mantelzorgcentrum, is erg blij met deze hoge waardering. Margitta: “In de loop der jaren hebben we de cursus geperfectioneerd mede dankzij input van mantelzorgers. Om nu zo’n hoog cijfer op papier te zien, dat is echt een kroon op ons werk en de bevestiging van het nut van deze cursus.”

Aanmelden Zorg de Baas Den Helder
De eerste bijeenkomst is op donderdag 6 oktober van 13.00 tot 15.30 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op 20 oktober, 3 november en 17 november. Het is de bedoeling dat mantelzorgers alle vier de delen bijwonen. Alle bijeenkomsten zijn van 13.00 - 15.30 uur in MFC Boerderij De Schooten in Den Helder. De bijeenkomsten zijn gratis voor mantelzorgers uit de regio Den Helder dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en dat kan via 0223 – 74 70 09 of info@mantelzorgcentrum.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of onze andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 0223 – 74 70 09 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten staat een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.