DEN HELDER - De Dag van de Muziek is het grootste amateur muziekfestival van Europa met 20 podia en ruim 1800 deelnemers. Ook in School 7 aan de Keizersgracht 94 kan het publiek zaterdag 25 mei genieten van een afwisselend programma.

De aftrap wordt daar om 12.00 uur gegeven met Franse liedjes door Ecoute, daarna is het om 12.45 uur de beurt aan Evelien van Leeuwen. Zij verzorgt de maandelijkse meezingmiddagen in School 7, maar brengt nu een geheel ander repertoire. Om 13.30 uur laten Diane Selie en Edwin Dekker eigen werk horen en daarna staat Josh om 14.15 uur in de schijnwerpers.

Joost Dobbe komt speciaal voor de Dag van de Muziek terug naar zijn geboortestad en treedt om 15.00 uur op met eigen werk. In 2017 zong hij tijdens de Dag van de Muziek voor een stampvolle zaal in School 7, dus op tijd aanwezig zijn is een aanrader. Daarna is het podium voor Mylou Mazali van Opera Per Tutti, bekend vanwege haar laagdrempelige operaconcerten. Zij brengt om 15.45 uur in het trappenhuis van School 7 een hommage aan een van de grootste operalegendes ooit: Maria Callas. Ook Mylou is geen onbekende in de Helderse bibliotheek. In november gaf ze tijdens Rondje Klassiek al een spetterend optreden. Het bekende Helderse zangkoor Rainbow sluit het programma om 16.30 uur af met multiculturele liedjes.