DEN HELDER - Speciaal voor de kinderen die tijdens de zomervakantie in ons mooie kikkerlandje blijven organiseert KopGroep Bibliotheken de ZomerBieb! Iedere dinsdagochtend is er in School 7 een leuke gratis activiteit te doen. Leren programmeren, een workshop volgen van een echte wetenschapper over het wad en een kinderboekenschrijver ontmoeten; bij de ZomerBieb kan het!


Tijdens de allereerste ZomerBieb op 25 juli op 10.30 uur komt kinderboekenschrijver Rosanda Apai-Courtar op bezoek om te vertellen over haar boek Gowtu Boy.


Voorlezen XL
Onderdeel van de ZomerBieb is ook het Voorlezen XL. Tijdens de zomervakantie kunnen de jongere kinderen (2-6 jaar) iedere woensdagmiddag om 15:00 uur in School 7 naar een mooi verhaal luisteren en daarna samen knutselen. De eerste Voorlezen XL is op 26 juli en de laatste op 30 augustus. In Bibliotheek Julianadorp is er Voorlezen XL op 26 juli, 9 augustus en 23 augustus.

Aanmelden
De ZomerBieb is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Meedoen is helemaal gratis, maar aanmelden via de website is verplicht (aanmelden voor Voorlezen XL is niet nodig). Een overzicht van alle ZomerBieb-activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.