DEN HELDER - Maarten Noot van de Helderse Historische Vereniging geeft woensdagavond 9 januari en dinsdagmiddag 22 januari een lezing over de Helderse zeedijk in School 7. Hij neemt het publiek mee terug naar de tijd dat de dijk nog de dijk was. Wie herinnert zich niet de Windwijzer of het zwembad met badmeester Gilles Kwinkelenberg, de muur langs de dijk of de overgebleven bunkers uit de oorlog? Een bijzondere presentatie vol nostalgie en oude foto´s.

Inspirerende spreker
Maarten Noot zet zich al jarenlang in voor het behoud van de Helderse geschiedenis. Dat deed hij als penningmeester, voorzitter en als lid van de Helderse Historische Vereniging. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van de Helderse historie. Hij is eindredacteur van het kwartaalblad ‘Levend Verleden’ en van diverse boeken over de geschiedenis van Den Helder. Ook heeft hij zich ingespannen voor digitalisering van de archieven, zodat de historische informatie voor iedereen vindbaar is.

Lezing over de Helderse zeedijk in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder op woensdag 9 januari aanvang 19.30 uur en op dinsdagmiddag 22 januari aanvang 14.00 uur, toegang € 4,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.