DEN HELDER - De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 25 januari tot en met 4 februari staat bij KopGroep Bibliotheken daarom alles in het teken van voorlezen. De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte, centraal.

Activiteiten
De week gaat op woensdag 25 januari van start met een knutsel- en voorleesmiddag Voorlezen XL. In School 7, Julianadorp en Nieuw Den Helder wordt er eerst een mooi verhaal voorgelezen en daarna kunnen de kinderen cupcakes versieren. Op 28 januari is iedereen welkom op de meertalige voorleesdag ‘Voorlezen in je thuistaal’, die nu voor de derde keer wordt georganiseerd. En op 31 januari is er in School 7 een speciale voorstelling van Theater Poppekus over Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Voor peuters en kleuters is er (samen met de (groot)ouders) ook de hele week een leuke quiz te doen in Julianadorp, Nieuw Den Helder en School 7. Kinderen die tijdens deze week lid worden van de bibliotheek ontvangen een klein cadeautje.

Meertalig voorleesdag

De Meertalige Voorleesdag van 28 januari draait om anderstaligheid. Het maakt niet uit in welke taal je voorleest, zolang je er maar plezier in hebt. Er wordt deze dag in verschillende talen voorgelezen uit het boek ‘Kleine Kangoeroe’ van Guido Van Genechten. Het voorlezen start om 11:00 uur, in het Nederlands, en wordt muzikaal omlijst door zangeres Evelien van Leeuwen. De kleine kangoeroe is er zelf ook bij en gaat graag met de kleintjes op de foto.

Meer informatie Meer informatie over alle activiteiten en de Nationale Voorleesdagen is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl