DEN HELDER - Woensdagavond 4 december maakt Maarten Noot van de Helderse Historische Vereniging in School 7 een digitale rondgang langs de oude Buitenhaven vanaf het Wierhoofd tot het Kuitje.

Oude foto’s van de haven roepen herinneringen op aan de jeugd van veel Heldenaren. Toen je volgens Noot: “nog langs de afgemeerde marineschepen kon lopen of een braadje vis probeerde te bietsen bij een van de viskotters. Krabben tukken onder de houten steigers waar prachtige zeeanemonen groeiden, over de boeien lopen bij het Loodswezen en spelen op vlotten. Bij het marineschutsluisje staan als het stormde en het water hoger en hoger kwam. Kijken als de Texelse boot binnenkwam.” De presentatie wordt herhaald op dinsdagmiddag 17 december.

Over de spreker
Maarten Noot (Jutter van het Jaar 2016) zet zich al jarenlang in voor het behoud van de Helderse geschiedenis. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van de Helderse historie. Hij is eindredacteur van het kwartaalblad ‘Levend Verleden’ en van diverse boeken over de geschiedenis van Den Helder. Ook heeft hij zich ingespannen voor digitalisering van de archieven, zodat de historische informatie voor iedereen vindbaar is.

Lezing over de oude haven in School 7, Keizersgracht 94, woensdag 4 december aanvang 19.30 uur en dinsdag 17 december aanvang 14.00 uur, toegang € 4,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.