DEN HELDER - Van 25 tot en met 31 januari 2024 is het de week van de Poëzie. Het thema van de Poëzieweek 2024 is ‘thuis’. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Samen bouwen dichters grote en kleine huizen in gedichten. Bij KopGroep Bibliotheken wordt de Poëzieweek op donderdag 25 januari in School 7 geopend met een boekpresentatie van stadsdichter Yanaika Zomer.

Zomer is freelance journalist, schrijver en dichter. Als stadsdichter van Den Helder won ze Het groot Gouds Stadsdichtersgala van 2022 en plaatste zich het daarop opnieuw voor de finale. In datzelfde jaar stond ze ook in de finale van het NK Poetry Slam. Tijdens de Poëzieweek 2024 verschijnt haar debuutbundel ‘U heeft nog 43 ongelezen gedichten’ bij Uitgeverij Proces-Verbaal. Op 25 januari wordt Zomer, na optredens van twee gastdichters, geïnterviewd en komt ze voordragen uit haar bundel. Aansluitend is het mogelijk haar bundel te kopen en te laten signeren. De inloop is om 19.00 uur en aanvang is om 19.30 uur. De entree is gratis.

Poëzieweek bij de bibliotheek


Tijdens de Poëzieweek is er nog meer leuks te doen bij KopGroep Bibliotheken. Zo staat op 24 januari ook de kunstlezing van Bureau Boeiend in het teken van de Poëzieweek met als onderwerp ‘Interieurs in de kunst’. Meer informatie en tickets voor de activiteiten zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.