DEN HELDER - Het was woensdag een feestelijke dag op De Verrekijker in Den Helder. Het is Kinderboekenweek en vandaag werd de eerste Leestas uitgereikt aan bestuurder van stichting Kopwerk, John Deckers.

De leestassen, speciaal gemaakt voor de kleuters en de peuters, zijn gemaakt door oud collega’s van De Verrekijker, Anja van Velthuijsen en Trudy van der Linden. Sinds begin vorig schooljaar zijn zij met pensioen maar zijn nog wekelijks te vinden op hun oude schooltje. De Leestas is een steuntje in de rug voor ouders. Wij merken dat een abonnement op de bibliotheek soms wat hoogdrempelig is. We proberen deze drempel te verlagen door boeken vanuit school beschikbaar te stellen. Wekelijks kunnen de kleuters van De Verrekijker en de peuters van Het Avontuur hun tas om ruilen.

In de tas zit een o.a. een prentenboek met een spelletje of een knuffeltje passend bij het verhaal. In het boek kunnen ouders of opa’s en oma’s ook tips vinden welke vragen je bij het verhaal kunt stellen om het interactief te houden.